Zaterdag werpend op snoekbaars gevist. Ditmaal moest er niet uitgeweken worden naar beschut water, maar zijn er toch maar terug naartoe geweest. Spijt hebben we hier niet van gehad, het koude Oostenwindje was daar toch wel minder dan op groot open water! Dit nam niet weg dat onze lijnen vastvroren in de ogen van de hengels, en dit tot een uur of 11!

Geregeld je hengel ontdooien in het water en dan snel wat schudden, maakte dat je net een worp kon maken, gekkenwerk! Mijn eerste worp richte ik naar een stroomnaadje dat meteen resulteerde in een mooie aanbeet! Een prachtige snoekbaars vergreep zich aan een Effzett Strike Shad Daarna was het zoeken, zowel naar stekken als naar de manier van vissen! Er waren stekken waar je donder kon op zeggen dat er vis lag, maar niet wilde bijten!

Tergend traag vissen was de bootschap, en resulteerde in nog een reeks mooie vissen, allen gevangen op de Strike Shad. Deze shadjes hebben een mooie flankende beweging met een zeer nerveus bewegend staartje. Door de redelijke schoepstaart kan je de shad traag vissen, en dat was nu net wat nodig was!