Na een lange periode van niet meer kunnen vissen vanwege de corona maatregelen, nu eindelijk weer terug het water op.

Vanuit de provincie Antwerpen werden we nog extra langer thuisgehouden, en mochten we Nederland niet in. Belgen uit andere provincies hadden daar geen last van, en konden lekker doorgaan. Ik moet zeggen, na zo een lange tijd, moet je alles weer even gewend worden in de boot ook de apparatuur. Een ding is zeker, de side scan is echt onmisbaar!

Als je terug even moet gaan zoeken waar de vis zich bevind, diepte en zones, dan is zo een side scan echt een super hulpmiddel. Zelf kijk ik zo een 20m tot soms 30m  langs elke kant van de boot. Wil dus zeggen dat ik 60m af scan! De ideale manier om vis te vinden. Eens gevonden moet je een keuze maken hoe je gaat vissen, dit hangt veelal af van de weersomstandigheden.

Zaterdag was ik nog eens op het water, het was echter een 4 a 5 bf met stoten tot 6 bf ZW, geen pretje om fijn te vissen. Zoals je op de screenshots kan zie had ik vis gevonden rond de 6 a 7 meter. Het was teveel wind om fijn te vissen, dus koos ik voor een lepel van EFFZETT, Perchspoon. Deze kan je goed op deze diepte vissen, op de dwarrel manier. Lepel op een gecontroleerde manier laten afzinken, daarna telkens een grote haal omhoog, en aan gecontroleerde lijn weer naar beneden laten dwarrelen. Deze methode is al zo oud als de straat, maar wat vergeten.

Gebruik ook eens een lepel, je zal versteld staan!