Het seizoen begint te korten, en de drang naar nog een paar visdagen is groot. Thuisblijven is dus geen optie. Mijn maat belt op het laatste moment af, en ik zoek een vismaat. Verschillende mensen staan nog op mijn lijstje waaraan ik eens beloofd heb ze mee te nemen. Maar zo op het laatste moment iemand bellen, moet luken dat die kan. Lander is zo iemand die ik zou meenemen. Ik belde hem, en er was geen twijfel, alles moest wijken voor deze kans! Achteraf zou blijken dat hij het zich nooit had vergeven om deze kans te laten voorbijgaan. Het werd dus een topdag!  Aangekomen aan de helling, zag je meteen dat het geen weer was om het grote wter op te gaan. De parking was leeg, lekker traileren zo.

 

Mijn plan was om eerst de kanten uit te werpen zolang de wind gunstig was. Daarna konden we gaan diagonalen op de wind.De wind zou immers draaien en dan konden we sowieso niet meer vissen. Het werpen in de kant leverde niet veel op, troebel water was volgens mij de boosdoener. De wind draaide ook vlugger dan verwacht, en veiliger rustiger water moest opgezocht worden. Een lange ruige rit bracht ons in rustiger water, en met wat zoeken ging het daar helemaal los.

 

De Effzett Strike shad stak er echt bovenuit. Ik leende Lander al snel een Strike Shad en verschillende snoekbaarzen werden geland, het werd een onvergetelijke visdag voor Lander. Na een tijdje namen de aanbeten af, ik veranderde het aas naar een Effzett RTF Longhorn en RTF Grub, en kon zo nog wat snoekbaarzen bijvangen. De terugreis zou nog even echt ruig worden, maar de Ranger bracht ons met gemak veilig thuis! Doen we nog eens over Lander!