Dit weekend kon ik twee dagen, het werden twee taaie dagen, dat kan ik u wel vertellen.

Ik zou op twee verschillende wateren vissen, en het werd zoeken. Je hebt zo van die dagen dat je het de eerste minuten op het water al voelt, dit wordt een off day! Als je dan een vriend bij je hebt waar je niet heel vaak mee vist dan voelt dat slecht. Je wil immers als kapitein dat je vismaat vis vangt. Ik heb dan ook alles uit de kast moeten halen om enkele vissen te kunnen vinden. Op de Lowrance kon ik wat vis vinden. Gelukkig kwamen er van enkele van mijn waypoints een paar vissen af. Welliswaar een enkele vis op een waypoint, maar het was dan ook een goeie. En als je dan een een brede smile op het gezicht van je maat ziet, is je dag ook geslaagd!

De tweede dag begon al net hetzelfde. Fris was ik niet echt, nog moe van de dag tevoren trotseerde ik het wijde sop. Ded eerste stekken gaven niets. Wat lange driften al even min. Het moest alweer van wat vertrouwde stekken komen. En wederom gaven die stekken maar een enkele vis. Het was echt wel duidelijk dat er meer vis zat, dat zag je goed op de Lowrance. Maar de knop ging niet om, en het bijtmoment bleef uit. Uiteindelijk toch nog wat mooie vissen bij elkaar gesprokkeld en tevreden van het water gegaan.