Het was lang geleden vanwege de corona maatregelen, maar Jasper wilde nu toch eens graag het water op. Baars werd de target vis, vanwege zijn ongeduld ging ik maar op zoek naar de kleinere exemplaren. Deze zijn in overvloed aanwezig, en heb je dus helemaal niet veel geduld voor nodig. We zochten met de visvinder wat aasballen op en probeerde dan even uit te zoeken welke maat baars het zou zijn. Je vind aasballen genoeg, maar weet nooit welke jaarklasse het zijn. Meestal zitten bepaalde jaarklasse baarsjes bij elkaar.

Toen we goed in de kleintjes zaten was het echt leuk voor Jasper, en ik kon er van genieten dat hij plezier had. De EFFZETT Microflex ging geregeld krom op deze visjes. Toen het stil viel, dacht ik dat er wat anders aan de hand was” snoek in de buurt”! Ik pakte een hengel met de EFFZETT Crazy Vibe en maakte een paar worpen, al snel had ik de snoek te pakken. Ik kon vier snoeken landen op nog geen uur tijd! Zo zie je maar hoe de snoeken rond die aasbal hangen.

De school baarsjes was verdwenen, en we moesten verder op zoek. Toen vielen we in een school grotere vissen. Ik kon er enkele vangen op de Crazy vibe. Jasper kon nog genieten van het lekkere eten dat mama had gemaakt, en nog eens stevig doorgaan met de boot. Een afsluiter bij de MD maakte het voor Jasper compleet. Een tevreden vader en zoon, wat kan ik genieten van zulke dagen.