Vorige zaterdag stond er een zeebaarsdag op het agenda! Al lang probeerden we af te spreken om een dagje te gaan zeebaarzen met lesley luijer. Maar als je beiden druk bezet bent is het niet simpel om dit te regelen. Uiteindelijk stond 20 oktober vast. We zouden uiteindelijk met 4 man zijn, Lesley, Derk, Maarten en ikzelf. Toffe bende moet ik zeggen, heel de dag gelachen en leut gehad. Raar dat het toch zo snel kan klikken tussen vissers onder elkaar!

lesley luijer had de dag ervoor al eens even gaan proberen, wel met een paar vliegvissers. Het resultaat was niet slecht, maar wat er vandaag zou gebeuren had niemand verwacht! lesley had die dag wel zijn elektromotor in de prak gevaren, een handicap voor onze visdag dus. Toch besliste  lesley na overleg in de app om te gaan op de ouderwetse manier! Driften en ankeren met touw en anker! Vanwege de weinige wind zou dit wel lukken.

Op de eerste stek kregen we een paar beten en bezoek van een zeehond. Ook vanaf de oever zagen we de vliegvissers niets vangen. Dan maar naar de tweede stek, daar ging het wel even los! Met zen allen vingen we vis. Maar zo snel als het begon was het ook weer afgelopen. Zeer leerzaam moet ik zeggen. Nu weet ik waarom er sommigen geen tijd maken voor foto’s. De volgende stekken leverden steeds wat zeebaarzen op, tot we op de gouden stek maar ook het gouden moment belanden!

Het ging toen helemaal los, en bleef maar duren! Geregeld hadden we alle vier een zeebaars aan de lijn. Met drie was al helemaal geen uitzondering meer! De pret kon niet op! Iedereen hielp mekaar bij het landen en onthaken, Derk was dan ook nog eens fotograaf van dienst! Een absolute topdag zou blijken met toffe gasten en reuze geamuseerd!  Moeten we zeker eens over doen gasten!

Foto’s Derk van der Molen.