Het is februari, en de temperaturen gaan los! Het is wel wat anders met de vis. Slechte vangstberichten aan deze kanten, taaie visdagen hoor je zeggen. Er wordt wel vis gevangen maar je moet er voor werken, bijtmomenten zijn zeldzaam en je moet dan vooral niet aan het varen zijn! Zaterdag kon ik nog eens gaan, en ik zou gaan verticalen. Er stond nog een nieuwe Optimus hengel op mij te wachten die ik moest uitproberen. Veel verwachtingen had ik niet, maar het weer zou in ieder geval schitterend zijn. Niet al te vroeg aan het water gekomen stonden er al 19 trailers voor ons! Gelukkig en met opzet waren wij wat later zodat ik in alle rust kon traileren. De eerste stekken probeerde ik toch al werpend, maar zonder succes. De baarsstekken gaven niets prijs, maar het water stond super laag en dat is sowieso al minder.

 

Dan maar eens verticalen met de nieuwe hengel en reel. Ik begon met de taluds af te driften, zoekend naar snoekbaars talud op en af. Dit gaf niet het gehoopte resultaat. Je zag wel vis liggen op de Lowrance maar ik kon ze niet verleiden tot een aanbeet. Dan maar op de platen gaan zoeken, daar zag je ook her en der vis liggen. Hier werd er af en toe een snoekbaars gevangen. Ook geregeld een harde aanbeet die tot niets leide! Geregeld had ik er ook wel een aan die dan weer loste! Stinger of niet, het zijn artiesten in aanbeten en toch niet hangen!

 

En toen ging er iets om! Ineens was er een bijtmoment, en verschillende vissen werden er gevangen. Al verticalend en diagonalend deed de Optimus Vertical zijn werk. Een super licht reeltje van DAM, de Sinistar maakt de set compleet. De Strike Shad van Effzett is ook voor het verticalen een geschikte partner blijkt! Na het bijtmoment werd het weer wat moeilijker, maar tegen de avond werd ik al werpend  beloond. De Greedy shad kwam hier ook tot zijn recht. Deze shad wordt verkocht al gerigd met een loodkop, en is dus meteen klaar om mee te vissen!

 

Ik heb weer een paar nieuwe mooie spullen kunnen testen, en had een prachtige visdag!

 

Setup:

 

Hengel:   Optimus vertical

Reel:        DAM Sinistar

Leader:    Tectan superior fluorocarbon

Shad:        Strike shad

Greedy shad