Mijn shadhengel & spinhengel

SG4 hengels, gemaakt van licht en sterk japans Toray carbon. Met dit materiaal bekom je een extra snelle hengel die toch redelijk parabolisch buigt bij een mooie dril. De hengel is super gevoelig en registreert elke aanbeet en oneffenheid op de bodem! De hengel is afgebouwd met Sea Guide componenten, zoals Sea Guide CCS stainless steel guides met SIN ringen en Sea Guide Alien lock down reel seat. De hengel ligt goed in de hand, en met de juiste molen is die perfect uitgebalanceerd.

 

Ik gebruik op dit moment twee hengels uit deze reeks, eentje voor de shadvisserij en eentje voor het spinnen.Voor de shadvisserij wil ik een wat langere hengel 2.51m, waarmee ik de lijn goed kan sturen en hoog kan houden. Zo kan ik als ik wil ook gebruik maken van de wind in mijn lijn voor een natuurlijke presentatie. Denk hierbij aan het vliegvissen, wanneer je met een lichte loodkop de wind in je lijn laat vallen, kan je mooie driftjes maken. Als bijvoorbeeld de wind langs met het talud mee staat, en jij haaks op het talud staat, kan je gebruik maken van de wind en je aas zo langs het talud sturen. Hiervoor heb je dus best een wat langere hengel nodig.

Voor de spinvisserij heb ik de 2.21m versie gekozen. Een mooie strakke parabolische hengel die elke vibratie van je kunstaas laat voelen, je merkt bij het minste dat je kunstaas hapert. En een aanbeet, tja, niet te missen! Hieronder even de specificaties van beide hengels. Meer info en meer hengels in de catalogus .

 

Shadhengel:                  SG4 MEDIUM GAME         Spinhengel:    SG4 MEDIUM GAME

                                          Lengte:       2.51 m                                     Lengte:      2.21 m

                                   Werpgewicht:  12- 35 gr                         Werpgewicht:    12-35 gr