90hp_fourstroke_seapro_3qtr_port-aft.jpg__255x0_q85_autocrop_crop-scale_subsampling-2_upscaleCircleM-RedDisc_RGBOp mijn nieuwe boot, De Ranger 618T heb ik gekozen voor een Sea Pro motor met 90pk. Dit voor twee redenen, 1: omdat ik op deze wat zwaardere glas fiber boot voor de maximale pk wilde gaan dat op deze boot mag gebruikt worden.  2: omdat ik met deze boot ook wel op de zeebaars wil gaan, laat nu net de Sea Pro modellen nog beter tegen het zout kunnen om wel verschillende redenen die ik je hieronder verder zal verklaren.

 

De Sea Pro modellen zijn de commerciële modellen van Mercury. Deze zijn ontworpen voor dagelijks gebruik in ruige omstandigheden. Zowat alles aan deze motor is nog steviger, heeft minder bewegende delen en is nog beter bestand tegen corrosie  dan de sport modellen.

 

Ik heb ook gekozen voor een tiller model. Op dit slag motoren heb je echt wel een hydraulische sturing nodig. Wil je nog wat prettig willen blijven varen dan raad ik echt deze sturing aan. Zonder kan ik je verzekeren dat je binnen de kortste tijd met een zere arm zit. Fenomenaal hoe zo een hydraulische besturing werkt! Het is wel even wennen, je wilt aan de stuurhendel trekken en duwen maar dit haalt niets uit! Het handvat van de stuurhendel werkt als een soort joystick! Wanneer je het handvat vasthoud zal je merken dat er een bepaalde speling op zit. Als je nu het handvat simpel links of rechts duwt zal de motor meteen reageren. De sturing gebeurt volledig hydraulisch, een pomp stuurt olie door verbindingsslangetjes naar de stuurpomp. Je hebt dus totaal geen last van het trekken van de motor tijdens het accelereren en lange ruige ritten. Hoe ver de rit ook is of hoe ruig het water ook is, geen zere arm meer met een tiller!

879291A01

 

SeaPro™ FourStroke 90 pk

De efficiëntste FourStroke van het middenassortiment ooit.

De SeaPro FourStroke Mid-Range levert ongebreideld vermogen van een hoger niveau, is ongewoon compact, biedt een onberispelijke betrouwbaarheid en springt ongelooflijk zuinig om met de brandstof.

  • Motortype4-cilinder lijnmotor, Enkele bovenliggende nokkenas (SOHC) 8 kleppen
  • Cilinderinhoud (L)1
  • Toerental bij volgas5000-5500
  • BesturingBig Tiller, Dubbele kabel, mechanisch, Elektro-hydraulische stuurbekrachtiging als optie, Hydraulisch
  • Drooggewicht *Lichtste model beschikbaar

 

copper-content_nl_advantage-product-detail-720w-500h.png__360x250_q85_autocrop_canvas_color-#efefef_replace_alpha-#efefef_size_canvas_subsampling-2_upscale

 

Corrosiebestendigheid.
Mercury’s gepantenteerde formule, XK360, is een aluminiumlegering met een extreem laag kopergehalte, en is leidend in de corrosiebestendigheidsindustrie. Dit maakt kostbare corrosiedefecten en hoge arbeidskosten een ding uit van verleden. De meeste concurrenten gebruiken legeringen met een kopergehalte van 2% tot 4%, en zullen sneller corroderen dan onze MercAlloy, XK360 of A356 legeringen

 

mb-advantage-seapro-fourstroke-upper-mounts-product-detail-720w-500h.png__360x250_q85_autocrop_canvas_color-#efefef_replace_alpha-#efefef_size_canvas_subsampling-2_upscale

Stijvere steunen bovenaan.

Op de SeaPro-modellen zijn de steunen bovenaan ook zo ontworpen dat ze twee keer stijver zijn dan op recreatieve modellen, zodat ze zo lang mogelijk zouden meegaan. Door hun lange levensduur beantwoorden ze zelfs aan de strenge eisen voor commerciële toepassingen.

Toonaangevende onderwaterhuistechnologie.

Alle 75-115 pk SeaPro FourStrokes zijn uitgerust met het Command Thrust-onderwaterhuis. Dankzij dit Heavy Duty onderwaterhuis kunnen gebruikers een oversized schroef gebruiken. Bovendien hangt het huis dieper in het water en werkt het met verschillende verhoudingen. Al deze fourstroke_40_efi_bigfoot.png__360x250_q85_autocrop_canvas_color-#efefef_replace_alpha-#efefef_size_canvas_subsampling-2_upscalekenmerken dragen bij tot een betere hanteerbaarheid en een eenvoudigere lift bij zwaardere boten.

Het grotere Command Thrust-onderwaterhuis plaatst een grotere voetafdruk in het water, waardoor u uw boot nog beter kunt besturen. De combinatie van de grotere torpedo en de schroef met een grotere diameter kan een zware boot gemakkelijker in plané tillen en hem bij lagere snelheden in plané houden zonder dat dit ten koste gaat van de topsnelheid.

 

Gemakkelijk te meten.

De precieze digitale informatie wordt op een duidelijke en gemakkelijk 13538a.png__360x250_q85_autocrop_canvas_color-#efefef_replace_alpha-#efefef_size_canvas_subsampling-2_upscaleaf te lezen meter weergegeven, zodat u onmiddellijk en in één oogwenk over betrouwbare informatie beschikt. In combinatie met extra sensoren zijn de standaardmeters van Mercury krachtige instrumenten die op het water veiligheid en comfort bieden.

 

Specificaties:

Pk/kW ·         90/67
Motortype ·         4-cilinder lijnmotor

 

·         Enkele bovenliggende nokkenas (SOHC) 8 kleppen

Cilinderinhoud (L) ·         2.1
Toerental bij volgas ·         5000-5500
Brandstoftoevoersysteem ·         Computergestuurde multipoort elektronische brandstofinjectie (EFI)
Dynamo amp/watt ·         35 A / 441 W met watergekoelde spanningsregelaar
Aanbevolen brandstof ·         Loodvrije normale benzine van minimaal 87 octaan (R+M/2) of 90 RON maximaal 10 % ethanol
Systeem dat de bestuurder op de hoogte houdt van de bescherming van de motor ·         SmartCraft-motorbewakingssysteem
Compatibel met SmartCraft digitale technologie ·         Ja
Starten ·         Smart Start Electric
Bedieningen ·         Mechanisch gas- en schakelsysteem
Besturing ·         Big Tiller

 

·         Dubbele kabel, mechanisch

·         Hydraulisch

Aslengte ·         508 mm

 

·         635 mm

Verhouding onderwaterhuis ·         2.38:1
Drooggewicht *Lichtste model beschikbaar ·         165
CARB-sterwaardering ·         3
Boring en slag ·         3.5 x 3.2 /90 x 81
Ontsteking ·         SmartCraft ECM 70 Digital Inductive
Brandstofsysteem ·         Elektronische brandstofinjectie (EFI)
Koelsysteem ·         Watergekoeld met thermostaat
Schakelen ·         F-N-R
Trimsysteem ·         Opklapbekrachtiging

 

·         Trimbekrachtiging

Uitlaatsysteem ·         Door schroef
Trimbereik in ondiep water (graden) ·         20
Kleur ·         Phantom Black
Smeersysteem ·         Nat cartersysteem
Oliecapaciteit ·         5.5 qts / 5.2 l
Maximaal trimbereik ·         22° (-6° tot 16°)
Maximaal opklapbereik ·         70° (-6° tot 64°)

 

 

Voor recente informatie ga naar mercurymarine