24v100 accu

 

 

Ik heb voor deze accu gekozen omwille van het gewicht en de capaciteit!  Het gewicht van deze accu bedraagt slechts 16 kg en vervangt zowat 4 loodaccu’s van 12 volt  105 ah.  Omdat de accu’s achter in de boot geplaatst worden bij mijn Ranger wilde ik daar absoluut  niet te veel gewicht. De capaciteit van deze accu is fenomenaal, verschillende keren kan je vissen zonder bij te laden.

Daar ik wel eens een paar dagen op het water verblijf zonder in een haven te liggen, is het niet mogelijk om mijn accu’s op te laden. De 24V100 is de oplossing, ik kan gerust twee tot drie dagen vissen zonder bij te laden.

Ook de zeebaars wil ik gaan belagen met mijn nieuwe boot, daar ik dan af te rekenen heb met sterke stroming is wat extra voeding welkom. De 24V100 doet dan zijn werk en zorgt er voor dat ik de dag rond kom!

Een goede accu presteert maar zo goed als dat die aangesloten en onderhouden wordt! Veel te vaak hoor ik klagen over accu’s. Te snel leeg, laden niet goed op, enz…. Al snel geven ze dan het merk van de accu de schuld. In de meeste gevallen zit het eerder bij de plaatser of gebruiker!  Al te vaak zie ik accu’s die slecht zijn aangesloten, draden die niet met de juiste klemmen aan de polen zijn bevestigt, of nog erger die los zitten! Ook zie ik vaak dat niet de juiste dikte voor de kabels wordt gebruikt. Het volledig leeg trekken van de accu’s hoor je ook al te vaak. En dan nog maar te zwijgen over het verkeerd laden.

24v100 accu bovenzijde

 

Veel van deze problemen worden opgelost met een li-ion accu. Volledig leegtrekken is voor deze accu geen probleem. Tussentijds opladen geeft voor deze accu ook al geen probleem. Een lood accu zal een geheugen creëren bij vroegtijdig opladen. Wanneer men dit vaak doet zal de accu niet meer optimaal functioneren. Een semi tractie accu mag je trouwens maar maximum 70% ontladen om geen schade te veroorzaken. Dus 30% van je accu kan je niet benutten! Bij de li-ion kan je de 30% nog wel benutten, omdat je de accu volledig kan leegtrekken! Aansluiting blijft een punt waaraan je zeker aandacht moet besteden! Goede kwaliteit aansluitingen met de juiste diameter die overeenstemmen met de polen op de accu is een must! Als deze dan nog eens goed gesoldeerd zijn is het helemaal top! Soms zie ik aansluitingen die te klein zijn, ze hebben dan stukjes van de kabel weggeknipt om de kabel in de klem te krijgen. Op deze manier maak je de kabel dunner en kan deze zo het vermogen niet aan! Je moet ten zeerste de volledige dikte van de kabel benutten! Gebruik ook steeds zekeringen wanneer je een elektromotor aansluit! Ook elk ander accessoire dat je aansluit moet je zekeren!

Opladen:

  • Gebruik alleen een li-ion acculader met CC/CV laadprofiel (29.4V, max 25A).
  • Alleen gebruiken met 24V elektromotoren. Plaats een geschikte zekering tussen de accu en electromotor om beiden te beschermen. Gebruik kabels van voldoende dikte en (ANEN) stekkerverbindingen om uw elektromotor aan te sluiten op de accu voor veilig gebruik.
  • Gebruik in geen geval krokodillenklemmen om uw elektromotor op de accu aan te sluiten! Deze verbindingen zijn niet veilig en kunnen tot een grote hitteontwikkeling leiden met gevaarlijke situaties en beschadiging van uw elektromotor en accu.

Belangrijkste kenmerken:

  • Compact en lichtgewicht: accu weegt slechts 16 kg en vervangt lood-accu pakket van 100 kg. Gewichtsbesparing to 84 kg mogelijk!
  • Topprestaties: hoge en gelijkblijvende stuwkracht tot accu leeg is. met tot 100A continue ontlaadstroom . Tot 100% te ontladen zonder nadelig effect op prestaties
  • Hoog gebruiksgemak: lichtgewicht en compact, snel en tussentijds te laden (binnen circa 8 uur volgeladen), digitale laadstatus indicator en dubbele USB uitgang
  • Betrouwbaar en lange levensduur: ingebouwde misbruikbescherming (tegen te diep ontladen, overvoltage, hoge temperatuur etc.) door BMS en levensduur tot wel 10 jaar lang
  • 2 jaar garantie

Technische info:

Untitled-1_edited-1

Meer info vind je hier: Rebelcell