Normaal kon ik zaterdag maar een halve dag vissen, ik moest vroeg thuis zijn omdat Sofie een feestje had op het werk. Ik zou de babysit van dienst zijn! Ik was er nog niet uit of ik wel zou vissen voor een halve dag met dit weer! Ik zou dus ook enkel in de voormiddag kunnen vissen, en laat me nu net de morgen in de winter niet zo interessant vinden. Sofie werd echter ziek en zou niet naar het feestje kunnen, voor mij dus een hele dag vissen! Zaterdagmorgend werd ik wakker en bekeek het weer, 4bf en regen om 14u! Het kan slechter! Ik besloot om toch te gaan, en het zou een baarzendag worden!

Met deze wat ruwere wind wist ik wel een stek waar het wel eens los zou kunnen gaan. Ik was wel al maanden niet meer op dat water geweest, en deed dus maar een gok, en vertrouwde op de ervaring uit het verleden. Al een paar jaar proberen we eens samen te vissen, Jamie Santamaria! Hij volgt mij al een hele tijd en stuurt me regelmatig berichtjes. Ondertussen zijn er al een paar jaar verstreken en is Jamie al een echte baarsvisser geworden! Geregeld zie ik mooie resultaten van hem! Ik belde hem op toen ik al in de auto op weg was naar Nederland. Jamie moest niet lang nadenken en we zouden elkaar ontmoeten aan de helling. Eindelijk komt het er van, en in welke situatie! Pas om 10u aan het water, 10.30u aan het vissen. Ik vertelde Jamie over de stekkeuze en wat het plan was, Jamie was sowieso al enthousiast!

Zo ondiep hoor ik hem nog zeggen! Ja, ik doe deze visserij nu al 30 jaar en nog steeds vang ik ze in de winter in het ondiepe! Het werd een prachtige dag, waarin we vele baarzen mochten landen! Een 7 grams loodkopje met een Effzett Stike Shad, deed zijn werk voortreffelijk, zo simpel kan het zijn! Een goede benadering, niet te veel lawaai maken op het ondiepe en weten waar je mee bezig bent! Meer moet dat niet zijn! Prachtig als je ziet dat een goede visser als Jamie zich zo goed heeft geamuseerd, en het er eindelijk is van gekomen! Doen we nog wel eens over makker!

 

Mijn set up bestond uit:

Shadhengel: Z1  Twitch & Jig  7-30gr

Molen:          Quick 7  2000 FD

Lijn:                DAM Crosspower braid 0.10mm

Leader:          DAM Tectan Fluorocarbon 0.35mm

Aas:               Effzett  Strike Shad