Samen met Lander heb ik onze laatste visdag van 2021 afgesloten met een mooi kayak avontuur. Daar het weerbericht nogal veel wind voorspelde WZW 5BF trokken we naar beschut water. Echter moet je ook hier soms brede open stukken trotseren. Op sommige momenten was dit echt wel niet zo evident, maar zo een Hobie kayak kan wel wat hebben bleek toch weer. De stekken waar ik hier meestal vis lagen vandaag wel erg woelig en er viel dan ook moeilijk te vissen. Op zoek dan maar naar nieuwe stekken die wat meer in de luwte lagen.

De Lowrance side scan en Active Target konden ons daar zeer nuttig bij helpen. Werpend en carolina brachten ons vis in de boot nadat we ze gevonden hadden met de side scan. Vandaag ook even de scout modus uitgetest. Hier heb ik toch wel even moeten aan sleutelen en wennen. Als je in ondiep water zit, is het beter dat je de transducer iets hoger richt, dan ga je beter de vis die verder zwemt kunnen zien. Prachtig wat je ook hier weer met ontdekt! Veel vis gezien en ook kunnen aanwerpen, met als resultaat de vangst van baars. Er valt nog veel te ontdekken met deze apparatuur, en dat zal ik zeker met jullie delen.

Verder hebben we enorm kunnen genieten van de natuur rondom ons in dit prachtige reservaat De Biesbosch. Lander is zo een kerel die ook elk vogeltje of andere dingen opmerkt in de natuur, beversporen, zaagbekken, slechtvalk, lepelaars….zalig om met zo iemand op kayak avontuur te gaan.

Met de drie soorten in onze kayak, en weer mogen vertoeven in een zo prachtig gebied, zijn wij de natuur weer dankbaar dat we hier mochten zijn! See you next year!

Active Target baarsjes!