xi5-192
De Xi5 Pinpoint boegmotor is je ideale bootpartner.

Ik gebruik de Xi5 Pinpoint 24volt 80 lb trust op mijn Ranger 618T. Het model dat ik heb gekozen is voorzien van een Lowrance transducer 83/200 KHz. De Xi5 Pinpoint is voorzien van een afstandsbediening en een draadloos voetpedaal.
voetpedaal9Zelf gebruik ik veel het voetpedaal en het is dan super handig dat die draadloos is!
Tijdens het werpend vissen gebruik ik de heading lock functie (auto pilot). Als ik dan de koers moet corrigeren is dat handig dat ik dat met het voetpedaal kan doen. Zo kan ik mijn hengel onder controle houden en hoef ik niet naar mijn afstandsbediening te grabbelen.
Wil ik achteraan in de boot staan, in de kuip of op het voordek geen probleem, je neemt gewoon het pedaal mee! Geen gedoe meer met de lange kabel die steeds in de weg lag!

 

Whopper Plopper

 

Ook de afstandsbediening werkt feilloos en nauwkeurig. De toetsen zijn makkelijk in te drukken en duidelijk geplaatst. Je kunt 8 routes en 8 ankerpunten opslaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

AnchorImage_200x200

 

De ankerfunctie is subliem, wanneer je op je spot bent en ankert, dan houd de Xi5 Pinpoint ook meteen de spot vast! Dus wanneer je de anker knop indrukt blijft de boot precies daar liggen waar jij op de knop hebt gedrukt!
Wind of geen wind, stroming of geen stroming de Xi5 Pinpoint blijft precies daar waar jij wilt!

 

 

 

JogImage_200x200

 

Heb je eenmaal geankerd en je hebt je spot uitgevist dan wil je misschien wel een paar meter opschuiven! Geen probleem voor de Xi5 Pinpoint, daarvoor hebben ze de jogfunctie in het leven geroepen. Wanneer je in de ankerfunctie staat kan je nu met de pijltjestoetsen 1.5 meter opschuiven in de richting van de pijl waar jij op drukt! De min toets is voor achteruit en de plus toets is vooruit.

Wil je dus wat opschuiven naar rechts, dan druk je op het rechter pijltje, je zult nu 1.5 m opschuiven naar rechts! Druk je tweemaal dan schuif je 3 m op, je kunt zoveel maal drukken als je wil.

 

HeadingLockImage_200x200

 

Heb je een mooi talud of onderwatereiland gevonden en je wilt de boot langs deze contouren sturen dan gebruik je de route record/playback functie. Je kunt dan met de boot naast het talud varen en een route opnemen. Eenmaal opgenomen kan je de Xi5 Pinpoint deze route exact terug laten varen aan de snelheid die jij wilt.Je kunt tot 8 routes opslaan en later terug oproepen.

 

 

 

CruiseImage_200x200

 

Wil je aan een constante snelheid varen ongeacht de invloed van wind of stroming dan gebruik je de cruise control. In de heading lock of record/playback functie kan je de cruise control gebruiken. Je boot blijft dan op constante snelheid, wanneer deze beïnvloedt wordt door wind en of stroming gaat de cruise control zich aanpassen.

 

 

 

All-4-Batt-Red_mn

 

De Xi5 Pinpoint is uitgerust met een led licht controlepaneel. Je kan in één oogopslag de status van de vier belagrijkste functies zien

 Power ON / System Ready,  Propeller on,  Pinpoint GPS System Active  en  The battery power indicator.

Xi5-battery-status-info

 

De batterij indicator bestaat uit 3 gekleurde leds, groen van 100% tot 40% geel van 40% tot 20% en
rood minder dan 20%

 

 

 

Als dit alles nog niet genoeg is dan kan je de Xi5 Pinpoint combineren met een Lowrance toestel!SystemDiagram_436x436_v2

 

Je hebt dan een NMEA 2000 netwerk starterskit en een MotorGuide Gateway kit nodig. Je krijgt dan ongekende mogelijkheden en opslagcapaciteit voor je routes en ankerpunten. Een groot voordeel van deze combinatie is ook dat je nu elke functie die je commandeert aan je Xi5 Pinpoint bovenaan in een balkje kan zien op je Lowrance scherm. Je kunt met deze combinatie bijvoorbeeld van sporen routes gaan maken en dan aan je Xi5 Pinpoint doorgeven.
Je kunt nu ook je favoriete routes gaan opslaan in het Lowrance menu en zichtbaar tonen op je scherm.
Ook favoriete ankerpunten kan je nu gaan benoemen in je menu en opslaan, volgende sessie lig je dus precies terug op je favoriete stek!

De mogelijkheden zijn zo groot dat ik geregeld op deze site de informatie zal delen die ik ervaar!

 

Voor recente informatie ga naar motorguide