Ik heb nu mijn Lowrance Active Target net iets meer dan een jaar, en heb hem vooral gebruikt om te verticalen. In vorige posts heb je kunnen zien dat dit mij al veel heeft opgeleverd. In dit gesloten seizoen ben ik er een paar keer op uit geweest om de scout modus wat beter te leren kennen. Op mijn eerste test trip merkte ik al snel dat de scout stand van de transducer niet ideaal staat voor ondiep water. Er is één universele stand gemaakt in een bepaalde hoek die niet zo ideaal blijkt te zijn voor ondiep water. Toen ik aan het testen was kreeg ik een gezonken boot die op ongeveer 4m diepte ligt niet goed in beeld. Toen ik de transducer van zijn steun haalde en er mee ging schijnen zoals je met een zaklantaarn doet, zag ik dat een andere hoek beter zou zijn. Ik ben toen gaan knutselen en heb een verstelbare transduceradapter gemaakt van een bestaand oude fotosteun uit de tijd dat ik ging karpervissen. Op mijn tweede testdag kwam de steun helemaal tot zijn recht, en kon ik deze oude legerboot in de Biesbosch vastleggen.

Het wrakje wist ik al lang liggen en had er al mooie screenshots van gemaakt. Na een bezoek aan het Biesboschmuseum kon ik op een foto een gelijkenis zien met het wrakje dat we gevonden hadden. Na wat opzoekwerk heb ik dan nog foto’s van zo een legerboot gevonden. Mijn maat Nico kan er geregeld een mooie vis op vangen, meestal neem ik dan even een bakje, ik hang niet graag vast in die dingen. Het is moeilijk om met je side scan er naar vis te zoeken maar toch is het me ditmaal gelukt! Beter nog, met mijn nieuwe adapter heb nu ook met de Active Target dit mooie filmpje kunnen maken. Hierop is zeer duidelijk te zien waar de vis zich schuilhoud. De opnames die je kan maken met je Lowrance zijn in lage resolutie, de kwaliteit van de beelden is dan ook veel minder dan dat je ze op je toestel ziet! Volgend seizoen is wat meer aandacht besteden aan het werpend vissen met de Active Target.