Al lang wil ik op de zeebaars gaan vissen, maar wegens omstandigheden komt het er maar niet van.Net terug uit vakantie, dan wil je toch nog wel even het water op zeker! Donderdag kon ik gaan, en Geert heeft dan zijn vrije dag! Er werd al snel afgesproken om te gaan vissen, maar wat zouden we gaan doen met dit weer? Ik wilde niet meteen wat nieuws proberen, maar lieven op mijn oude gewoonte vertrouwen en lekker een baarsje gaan vangen. Geert was wel in om eens iets nieuws te proberen!

Ik stelde een dagje zoet&zout voor aan Geert, hoezo dan? We beginnen op het zoet en kijken wel hoe het loopt, daarna gaan we de sluis door het zoute op! Rond 9u was het hoog tij, ideaal dus.

Op het zoete was het moeilijk, uiteindelijk vonden we wel baars, veel baars zelfs. Wel vissen van tussen de 25 a 35 cm. Best leuk voor een tijdje, maar daar waren we niet voor gekomen. Ik heb wel in al die jaren baarsvissen één ding geleerd, bij die kleintjes liggen er ook wel grote! Na een tijdje werd die er dan ook wel uitgeplukt.

Op naar het zoute, daar was het ook proberen en zoeken! Toen het bijna laag was konden we ze vinden en werd er dan ook gevangen. We hadden het erg naar onze zin en het was dikke fun! De zeebaarzen waren niet van het forse formaat, maar op ons materiaal gaf het toch wel dikke sport! Wat een vechtersbazen die zeebaars! Mijn Rigwalker liet me niet in de steek! Met een handje vol zeebaars, nog wat beten en lossers waren we best tevreden!

Bij laag water zijn we dan terug het zoete opgegaan, terug op zoek naar de baars. Die lagen nog op bijna dezelfde plaats. Het was wel wat minder, maar er kwam er toch wel weer een mooie uit! Nog even op zoek naar de snoekbaars, op de visvinder zoeken naar mooie signalen leverde mij drie beten na elkaar op van snoekbaars waar ik er echter geen enkele kon van vasthouden! Geert kon er wel een uit de school plukken! Een dag met redelijk veel vis, niet de grote op een paar na, maar we zijn enorm tevreden van het water gegaan!

De dag nog afgesloten met een frietje, en dan voldaan naar huis! Doen we nog wel over Geert!

One Life, Enjoy It!