Visdiepte is een mooie tool van Navionics. Het laat je toe om bepaalde visdiepte te gaan selecteren. Dit kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, en eenieder kan daar zelf creatief mee omgaan. De diepte die je gaat aangeven kleurt wit en valt heel goed op! Je ziet de aangegeven diepte dan meteen goed op je kaart verschijnen. Je kan dit gebruiken om bijvoorbeeld een bepaalde diepte aan te houden tijdens het vissen. Je kan dit ook gebruiken om makkelijk tracks te maken op een bepaalde diepte. Ik gebruik het om snel hotspots te zoeken om bijvoorbeeld op baars te vissen. Ik zal jullie stap voor stap laten zien hoe je dit op een Lowrance visvinder gebruikt! De mensen die mij kennen weten dat ik het meest van mijn vistijd doorbreng op het ondiepe water. Grote platen en onderwatereilanden zijn mijn favoriete plaatsen. Wanneer ik dan spreek over wat dieper water, dan heb ik het over water tussen de 2.5 en 4 meter. Steile taludjes van 2 naar 4 vind ik hotspots. Als er dan nog eens dieper water in de nabijheid ligt vind ik het al helemaal top. Ik laat je hier zien hoe ik snel de hotspots op mijn scherm krijg! Je hebt hiervoor een een up to date Navionics kaartje nodig.

Ga naar kaart
Meer opties
Kaart opties
Visafstand
Stel je maximum en minimum visdiepte in
Gebruik de schuifregelaar

Resultaat, de diepte tussen 2 en 4 meter kleurt wit. Ik zie nu zeer snel waar deze dieptes zich bevinden. Daar waar er weinig wit te zien is, zijn de taluds steil!
Zelfde kaart zonder visdiepte ingesteld

Indien je dit nog niet gebruikte, zal je hier zeker je voordeel mee doen! Ik zou het in ieder geval niet meer kunnen missen!