Dit jaar offer ik vistijd die ik anders aan zeelt en brasem spendeer op om met mijn boot het grote sop op te gaan! Wat ik daar te zoeken heb? Veel, zeer veel!
Dit gesloten seizoen spendeer ik aan het uitzoeken en leren werken met de navigatie en sonar apparatuur op mijn boot. Er zijn maar weinige vissers die tijdens het vissen tijd investeren in deze apparatuur. Ik moet toegeven dat ik ook niet altijd de tijd er voor neem, je bent al snel enige tijd bezig om iets uit te zoeken als je je apparatuur niet optimaal kent. Gelukkig ben ik leergierig en vastberaden, dit helpt enorm bij het leerproces. Gelukkig heb ik ook een goede vriend Danny Geysen die mij al een enorm stuk op de goede weg heeft gezet! Dat kleine zetje doet wonderen, eens je een beetje goede uitleg hebt gekregen in je eigen boot op het water, dan ben je steevast vertrokken. Je kunt Danny trouwens zelf ook inhuren voor een uitgebreide sessie over je Lowrance op je eigen boot!
Wat voor ons vissers van ontelbare waarde is zijn de waterkaarten! Tegenwoordig worden deze aangevuld met sonarlogs, al dan niet door vissers verkregen. Ik gebruik de Navionics + kaart, een uitgebreide waterkaart aangevuld met community edits en sonarcharts ( gedetailleerde dieptekaarten). Het voordeel hiervan kan je meteen zien op je kaart als je de Fish ‘n chip toets gebruikt. Meteen komen alle steile taluds in een op je kaart tevoorschijn. Zie foto en link, Dieptekaarten

shot011

 

Om ook thuis wat te kunnen werken met mijn Lowrance heb ik een platform gemaakt voor het toestel. De stroomvoorziening gebeurt via een omvormer van wissel naar gelijkstroom en zo kan ik uren aan de slag. Je kunt op deze manier rustig thuis orde op zaken stellen in je toestel. Maar ook kan je op voorhand eventueel tracks, waypoints of routes aanmaken op je Navionics kaart.

 

12002536_502196386618985_4257271894899928438_o

 

 

Met de sidescan in combinatie met de sonar en de Navionics kaart ga ik op zoek naar nieuwe stekken. Maar ook interessante stukken die ik in de loop van het seizoen heb gemarkeerd met een waypoint ga ik nu uitpluizen! Eenmaal ik ze echt interessant vind ga ik ze markeren op mijn Navionics kaart. Op de volgende foto’s zie je dat ik een zandrug gevonden heb die dwars op een zandplaat ligt. Het blijkt een rug te zijn bezaait met mosseltjes. Je ziet dat ik deze al zigzaggend heb gevolgd tot het einde. Deze bleek dan nog eens aan te sluiten op een strekdam! Je ziet dat ik geregeld een markering heb gezet. Zo blijft de rug voor mij steeds goed zichtbaar. Ook de strekdam heb ik gemarkeerd. Voor de strekdam zie je een anker teken, dit is meteen een ankerpunt voor mijn Motorguide Xi5 en staat perfect op werpafstand om de punt te bevissen. Om mijn visdag nog makkelijker te maken heb ik nu ook al een track aangemaakt parallel aan de strekdam en zandrug. Wanneer ik nu op een visdag op deze stek wil vissen laat ik mijn Xi5 de track automatisch volgen en kan ik mij volledig op het vissen concentreren!     Xi5-pinpoint

 

shot009

 

 

shot012

 

 

 

12309859_523229397849017_5257806714746464861_o

Gegarandeerd dat ik over dit ruggetje mooie vissen ga vangen!

One Life, Enjoy It!